Teknoloji

MediaTek Dimensity 9400’ün İlk Performans Sonuçları!

MediaTek kısa süre önce en yeni otomotiv platformu olan Dimensity CT-X1’i piyasaya sürdü. SoC özellikle iki nedenden dolayı önemli: MediaTek’in 3nm üretim sürecinde üretilen ilk çipi ve ARM’ın yeni nesil Cortex-X5 CPU çekirdeğine sahip.

Cortex-X5 çekirdeği aynı zamanda MediaTek’in yaklaşmakta olan amiral gemisi mobil yonga seti Dimensity 9400’e de güç verecek. Şimdi Dimensity CT-X1, muhtemelen bir test makinesinden Geekbench’te ortaya çıktı ve Cortex-X5’in neler yapabileceğini ortaya koydu.

Çip Geekbench’te tek çekirdekli testlerde 1606 puan ve çok çekirdekli testlerde 5061 puan aldı. Bu puanlar Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ve hatta MediaTek’in kendi Dimensity 9300’ü gibi rakiplerin gerisinde kalıyor.

MediaTek Dimensity 9400, Apple A17 Pro ve Snapdragon 8 Gen 4’e Rakip Olacak Mı?

Ancak sızıntı yapan Digital Chat Station’a göre bunun nedeni muhtemelen CT-X1’deki Cortex-X5 çekirdeğinin 2,12 GHz’lik daha düşük saat hızı. Sızıntı yapan kişi ayrıca bunun yonga setinin bir test örneği olduğunu da açıklıyor.

MediaTek Dimensity 9400, Apple A17 Pro ve Snapdragon 8 Gen 4’e Rakip Olacak Mı?

Daha düşük saat hızına rağmen, raporlar Dimensity 9400’ün IPC’sinin (saat başına talimat) Apple’ın A17 Pro çipine yakın olacağını ve hatta özel Oryon çekirdeklerine sahip olacak Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4’ünkini geçeceğini gösteriyor.

DCS ayrıca Dimensity 9400’ün ilk olarak bir Vivo akıllı telefonda, ardından da bir Oppo modelinde piyasaya sürülebileceğini öne sürüyor.

Ancak Dimensity CT-X1 performansının Dimensity 9400’ün nihai performansını yansıtmak zorunda olmadığını unutmayın. Nihai saat hızları ve 9400’deki optimizasyonlar, benchmark puanlarını önemli ölçüde etkileyecektir.

Dimensity 9400 hakkında resmi lansman tarihi ve teknik özellikleri de dahil olmak üzere daha fazla bilgi muhtemelen piyasaya sürülmesine yakın ortaya çıkacaktır.

kagithaneajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu